Personal coach? Zó haal je ijzersterke marketingresultaten!

Als personal trainer of fitnesscoach blink je ongetwijfeld uit in je vak. Maar zoals elke ondernemer, moet je ook klanten vinden en binden. Da’s een heel andere discipline: marketing. Bij Fitness Trading kennen we er alle kneepjes van. En we delen ze maar wat graag met jou. Op naar meer leads en een imago met (spier)ballen!

Leads, zei je?

Leads zijn potentiële klanten die jou willen inschakelen als coach of trainer. Soms bieden klanten zich spontaan aan. Toch neem je maar beter geen afwachtende houding aan. Onze marketing experts kennen de beste tips en tricks om klanten binnen te halen – specifiek voor jouw sector. Zo krijg je meer mensen over de (sport)vloer, terwijl je ook meer tijd overhoudt voor je core business: mensen op weg helpen naar een fitte en gezonde levensstijl.

Gratis template voor je marketingplan

Hoe ga je als personal coach aan de slag met marketing? Je zou een bureau kunnen inhuren. Of er zelf veel tijd aan besteden. Wij maken het jou alvast makkelijk met een gratis template voor je marketingplan. Met dat handige model breng je eerst je doelstellingen in kaart, en plan je daarna je marketingacties in. Hoewel het vooral is gericht op personal trainers, krijg je er nog een extraatje bij rond bloggen over fitness. Zo deel je jouw expertise met je volgers, en vergroot je je geloofwaardigheid. 

Warm maken en weerwoord bieden

Als personal coach help je mensen op weg naar een betere levensstijl. Iedere trainer pakt dat op zijn eigen manier aan. Hoe ziet jouw aanpak eruit? En waarin verschilt die van andere? Om klanten over de streep te trekken, heb je een straffe elevator pitch nodig: een beknopt en wervend ‘verkooppraatje’. Let wel: een elevator pitch dient niet om jouw ego te strelen, wel om mensen warm te maken voor wat jij hen te bieden hebt. 

Ook belangrijk: weerwoord. Je krijgt van ons een template met objection handlers. Ofwel: omgaan met bezwaren waarmee klanten op de proppen komen. Van ‘het is te duur’ of ‘ik heb geen tijd’ tot ‘ik hou nooit vol’. 

Van strategie naar praktijk

Benieuwd hoe je jouw business als personal coach krachtig in de markt zet? Doe je voordeel met onze tips. En neem ze zeker mee in je sales- en marketingplan. 

1. Show it!

Dé manier om een tipje van de sluier te lichten? Video’s natuurlijk! Zet je beste beentje voor, maar blijf altijd trouw aan jezelf. De ene gaat voor een bootcamp in militaire stijl, de andere voor een zachtere en motiverende aanpak. Het belangrijkste is dat mensen jou zien zoals je bent. Je verkoopt tenslotte jezelf, en dan kan je maar beter authentiek zijn.

Met video’s toon je niet alleen de oefeningen, maar meteen ook het resultaat van de inspanningen. Jij bent het gezicht én het lijf achter je merk – je eigen uithangbord. Mensen leren trouwens beter met visuele prikkels. Bovendien schep je met video’s een vertrouwensband

Geef je video’s gratis weg, of reken je er iets voor aan? De keuze is aan jou. Maar weet dat je met freebies sowieso de aandacht trekt. Liever geen weggevertjes? Overweeg dan om een voordeelpakket aan te bieden (verderop meer daarover). 

2. Samen sterker

Teamwork makes the dream work. Sla de handen in elkaar met andere ondernemers of zaken in jouw regio. Denk aan een kinesist die patiënten naar jou doorverwijst voor een persoonlijk trainingsplan. Of een sportzaak die jij aanprijst en die in ruil jouw flyers uithangt. Of nog: een samenwerking met het lokale fitnesscentrum. Er zijn talloze manieren te bedenken die een win-win opleveren voor iedereen – voor jou, de ondernemer met wie je in zee gaat én de eindklant.

3. Proevertje

Aan pop-up restaurants en -bars geen gebrek. Dus waarom geen pop-up les? De geknipte manier om mensen te laten zien wat jij voor hen in petto hebt. Hou zeker hiermee rekening:

  • Organiseer je pop-up op een toffe locatie
  • Promoot je oefenles op je website, via sociale media (tip: maak een Facebook-evenement aan!), je netwerk, noem maar op. 
  • Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting voorhanden hebt (matjes, gewichten, muziek ...).
  • Informeer de deelnemers over wat zij moeten voorzien en wat ze kunnen verwachten. 
  • Doe iets extra’s: deel goodiebags uit, geef korting op een abonnement, serveer een smoothie of gezonde hap ...   

Ook hier weer geldt dat je zelf beslist of je de les gratis dan wel betalend maakt. Zorg alleszins voor een zo laag mogelijke drempel ... en een zo hoog mogelijke return. Is je les een schot in de roos? Dan rijf je vast nieuwe klanten aan de haak! 

4. Package deal

Iedereen houdt van korting of een extraatje. Zeker als je nog in de fase zit waarin je veel klanten moet werven, zijn package deals een goede zaak voor jou en je toekomstige fans. Geef bijvoorbeeld 10 of 20 procent korting op een pakket van 10 lessen. Of schenk aan nieuwe klanten een T-shirt (mét jouw merknaam of logo!), videolessen of iets anders waar ze écht wat aan hebben. Denk gerust out of the box. En vraag je af: wat zou jou overtuigen om met een personal coach in zee te gaan?

Een extra duwtje in de rug nodig? Maak het jezelf makkelijk en download onze 3 gratis templates om jouw personal training business te doen groeien!

Lees verder
Geen gerelateerde artikels gevonden.
Mis nooit een interessant artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! We hebben jouw inschrijving goed ontvangen!
Oops! Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens opnieuw.